top of page

MUZIEKTHERAPIE voor kinderen.

Muziektherapie is een therapievorm die veel bij kinderen wordt ingezet. Heel wat kinderen houden over het algemeen van muziek. Muziek kan daarom een veilige en vertrouwde ingang zijn om spelenderwijs naar een diepere laag te gaan, die met woorden vaak moeilijker te bereiken is. Muziektherapie is daarom geschikt om op een hele subtiele en toch vormelijke manier ruimte te geven aan datgene wat moeilijk bespreekbaar is of moeilijk tot uiting kan komen.

 

 • Waarbij wordt muziektherapie ingezet?
   

Als jij als ouder voelt dat jouw kind een affiniteit heeft met muziek of zingen, en je voelt intuïtief dat je kind baat zou hebben bij individuele sessies muziektherapie, volg dan dat signaal. 


 

 • Hoe gaat het in zijn werk?
   

We starten met een korte kennismakingssessie met ouder en kind.
Nadien volgt een gesprek enkel met de ouders of een van de ouders. 
Daarna kan het kind op regelmatige basis langskomen voor een sessie.
(we bekijken samen wat een goede en haalbare frequentie is.)


 

 • Wat is de kost?
   

Afhankelijk van het kind, de situatie, de leeftijd, de vraag en de afstand waar jullie wonen, bekijken we samen welke duur van sessie nodig en haalbaar is. Dit is minimum 30 min en max 60 min.
Kennismaking + Intake gesprek: 50 euro
Sessie: 30 min: 30 euro
Sessie: 45 min: 45 euro
Sessie: 60 min: 50 euro


 

 • Mag ik als ouder aanwezig zijn bij de sessie?
   

Dat is zeer afhankelijk van het kind, de situatie, de leeftijd en de vraag waar jullie mee komen. We kijken altijd wat er nodig is voor het proces van het kind. Dat kan in het begin van het proces anders zijn, dan na enkele sessies. Ik geef hierin als therapeut advies, u heeft als ouder altijd het recht om mijn advies naast u neer te leggen.


 

 • Mijn kind heeft een handicap, zijn wij ook welkom?
   

ABSOLUUT, iedereen is helemaal welkom zoals hij/zij is. Ik zou deze vraag zelfs niet op de website willen zetten, omdat ik dat vanzelfsprekend vindt. Het lokaal waar de sessies doorgaan bevindt zich op de 2de verdieping, dus als jullie geen trappen kunnen doen, kom ik bij jullie aan huis. 


 

bottom of page